Top

A Fidesz-KDNP akarata érvényesült Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

bohacs_bnagyÚj városirányítási modell meghonosításáról döntött novemberi ülésén Szeged város közgyűlése. A polgármester és az alpolgármester mellé négy tanácsnokot választottak, továbbá kilenc állandó és egy ideiglenes bizottság végzi majd a munkát.

Érvényesítette közgyűlési dominanciáját a jobboldal Szegeden, hiszen a Fidesz-KDNP javaslatát fogadták el előbb a szervezeti és működési szabályzat módosításánál, majd novemberi ülésén a testület Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének előterjesztésére választott négy tanácsnokot a különböző önkormányzati területek felügyeletére, illetve alakított kilenc állandó és egy ideiglenes bizottságot. A gazdasági tanácsnok Póda Jenő, a városüzemeltetési Kalmár Ferenc, a városfejlesztési és külügyi Gyimesi László, a humán közszolgáltatási tanácsnok Hüvös László lett, valamennyien a Fidesz-KDNP politikusai. Az állandó bizottságok mellett első alkalommal állt föl úgynevezett gazdasági és pénzügyi átvételi ideiglenes bizottság, melyet elnökként Gyimesi László irányít.
„Bölcs döntést hozott a közgyűlés, mikor minősített többséggel döntött az új rendszerről. A korábban a polgármester túlhatalmára épülő városvezetési szisztémában ezentúl a közgyűlés képez ellensúlyt. A négy megválasztott tanácsnoknak a felügyelet, az ellenőrzés és a javaslattétel lesz a feladata. A bizottságok pedig a közgyűlés döntéseit készítik elő, illetve azok végrehajtását ellenőrzik. Tudni kell, hogy az önkormányzat életében a legfőbb döntéshozó a közgyűlés. Ez hatásköröket ruházhat át a polgármesterre és a bizottságaira” – vázolta lapunknak a torony alatti helyzetet Gyimesi László, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke.
A megalakult bizottságokban is meghatározó többséggel rendelkezik egyébként a polgári oldal. Az újonnan életre hívott gazdasági és pénzügyi átvételi ideiglenes bizottságról külön is érdemes szót ejteni. „Célunk, hogy tiszta víz kerüljön végre a pohárba. 2002. november 1-jétől kezdve tekintjük át az önkormányzati cégek, intézmények és a polgármesteri hivatal működését gazdasági, jogi, informatikai és célszerűségi szempontból, hiszen csak így kaphatunk képet arról, mi történt valójában az elmúlt két ciklusban. A vizsgálati tevékenységet megbízott szakértők végzik el, a testület pedig a közgyűlés elé terjesztett zárójelentéssel fejezi be munkáját” – árulta el Gyimesi László elnök.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 4 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.221.83.86 IP címről szól hozzá.

 • 4. Morgan hozzászólt ekkor: 2014. február 19., szerda, 9:19 du.
  Válaszolok

  When i retire I would enjoy to move to Hawaii.

 • 3. Zoe hozzászólt ekkor: 2014. február 22., szombat, 4:13 du.
  Válaszolok

  Great post, keep up the good work, I hope you don’t mind but I’ve added on my blog roll

 • 2. Taylor hozzászólt ekkor: 2014. április 5., szombat, 5:44 du.
  Válaszolok

  Yοu’re so cool! I do not believe I’ѵe read anуthing like that before.

 • 1. cheap wholesale jerseys hozzászólt ekkor: 2014. április 6., vasárnap, 9:21 de.
  Válaszolok

  Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest factor to take into account of. I say to you, I definitely get annoyed while other folks think about issues that they plainly do not understand about. You controlled to hit the nail upon the top as well as defined out the entire thing without having side effect , other people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks
  cheap wholesale jerseys http://www.smac-sa.com/wp-content/languages/jer.htm

Ugrás az oldal tetejére
Bottom