Top

Drága lehet a Mars téri piac

Fotó: Gémes Sándor

mars_terSzinte nem múlik el úgy nap, hogy ne hulljon le egy újabb lepel a szegedi Mars téri piacrekonstrukció mögött húzódó sötét ügyekről. Perek sokasága, ügyészségi, rendőrségi nyomozás folyik, legutóbb pedig maga a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke szögezte le: nem folyósíthatják az uniós pénzt Botka Lászlóéknak, ha nem tesznek rendet.

Bár még javában folynak a munkálatok Szegeden, a Mars téri piacon, a nagycsarnok épületét szeptember első hetében átadta Botka László (MSZP) az árusoknak. Az üzletek nagy része még lehúzott redőnnyel pihen, míg a csarnok némely külső elárusítóhelye előtt betonkeverő is dolgozik. Utóbbi képek némi szimbolikával is bírnak, hiszen könnyen lehet, hogy az EU kapui sem nyílnak meg teljesen, s a Mars tér beruházását, a munkák finanszírozását újabb hitelekből fedezheti majd az amúgy is eladósodott város. Már hónapok óta arról ír az országos és a helyi sajtó, hogy a piac rekonstrukciója körül komoly gondok vannak: szabálytalan pályázat, túlfizetések, perek, sőt ügyészségi és rendőrségi nyomozás is folyik.
Botka László több fórumon is azt nyilatkozta, hogy az uniós támogatási szerződés aláírásához a szegedi önkormányzat minden feltételt biztosított törvényesen, az NFÜ és az európai hatóságok által jóváhagyott módon kezdték meg a beruházást, a perekkel kapcsolatban pedig annyit fűzött hozzá: csak néhány kártérítési perről van szó, ami nem akadálya a támogatási szerződés aláírásának. A Csongrád Megyei Bíróság alelnöke, Cseh Attila azonban épp az ellenkező tájékoztatást adta. Sajtónyilatkozatából kiderül, hogy több per is folyamatban van a 2009 adventjén történt jogszerűtlen pavilonelbontások miatt (ez ügyben már rendőrségi nyomozás is folyik), illetve földhasználati jog és birtokvédelem kérdéskörében. „A szegedi városvezetés a beadott pályázattal egyidejűleg úgy nyilatkozott, hogy igény-, per- és tehermentes az ingatlan, de bírósági nyilatkozatokból és több dokumentumból is kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul jelentős túlfizetések szerepelnek a pályázatban. Amíg ezeket nem tisztázzák, nem lesz, nem lehet aláírt támogatási szerződése a projektnek” – nyilatkozta Petykó Zoltán, az NFÜ elnöke.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 6 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.159.2.45 IP címről szól hozzá.

 • 6. Lily hozzászólt ekkor: 2014. február 23., vasárnap, 5:43 de.
  Válaszolok

  It does work but you have to stick with it even when you feel lazy. After about a month you end up doing things without looking at your list and you will notice a difference in your home. I have been a member for a year and its great to open closets and drawers and seeing everything organised. Plus if someone shows up unannounced you are always ready!

 • 5. replica handbags hozzászólt ekkor: 2014. július 21., hétfő, 6:37 de.
  Válaszolok

  You make it entertaining and you still manage to keep it smart.

 • 4. louis vuitton replica hozzászólt ekkor: 2014. július 21., hétfő, 6:38 de.
  Válaszolok

  I would like to thank you for the efforts you have made in writing this post.

 • 3. gucci replica hozzászólt ekkor: 2014. július 21., hétfő, 6:38 de.
  Válaszolok

  I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has inspired me.

 • 2. Cheap Michael Kors hozzászólt ekkor: 2014. szeptember 18., csütörtök, 2:00 du.
 • 1. Coach Purses Outlet hozzászólt ekkor: 2014. szeptember 26., péntek, 10:56 de.
  Válaszolok

  coach bags
  [url=http://www.hardpresseditions.com/coach1.html]Coach Purses Outlet[/url]
  Coach Purses Outlet

Ugrás az oldal tetejére
Bottom