Top

A Balatonnál pihentek az árvízkárosult gyerekek

Fotó: Gémes Sándor

balatonszarszoAz árvíz sújtotta Hernádkak községből 30 gyermek töltött el több mint egy hetet Balatonszárszón, a Csongrád megyei fenntartású üdülőben. Az általános iskolás diákok és három kísérőjük kikapcsolódását a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szeged Első Lions Club támogatta.

Elsőtől hetedik osztályos korú gyermekek, összesen 7 lány és 23 fiú érkezett Balatonszárszóra a miskolci kistérséghez tartozó Hernádkak községből. A települést a Hernád szeli ketté: Hernádkak és Hernádkak-Belegrád részekre. Utóbbiból teljes egészében ki kellett költöztetni a lakosságot a folyó áradása miatt, a diákok közel fele a község ezen részéből származik.
A balatonszárszói kikapcsolódási lehetőséget Magyar Anna országgyűlési képviselő, Csongrád megyei elnök ajánlotta fel Csöbör Katalinnak, az érintett térség országgyűlési képviselőjének. Mint Magyar Anna lapunknak elmondta, családanyaként és nagymamaként is tudja, hogy a nehéz helyzetekben a lelki segítségnyújtás legalább olyan fontos, mint az anyagi, és ebben a helyzetben ezt kifejezetten szem előtt kell tartani.
A Hernádkak Általános Iskola diákjainak mozgalmas programokat is szerveztek a Csongrád megyei fenntartású üdülő munkatársai. Voltak a gyerekek a József Attila Emlékmúzeumban, falat másztak, bejárták a Tihanyi-félszigetet, tekéztek, hajókáztak, és részt vettek az V. Balatonföldvári Térzene Fesztiválon is – mondta el az üdülőt vezető Talmácsi György.
Nagyon jól érezték magukat a gyerekek – tájékoztatott az iskola igazgatója, Győrfi Lászlóné. Hozzátette: hatalmas félelemérzet volt bennük emiatt a tragédia miatt. Komoly lelki traumát okozott nekik, amit átéltek, de lassan, úgy tűnik, megnyugszanak.
Hernádkak községben az árvízveszély már megszűnt, mire hazatértek a gyermekek, akiket valamelyest jobb körülmények fogadtak annál, mint amilyenek közül elutaztak.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 15 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.91.93.213 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére
Bottom